Pažitka
Název:

Křehké řezy


Křehké řezy


Ingredience:
Ingredience:
žloutky5 ks
bílky5 ks
krystalový cukr100 g
holandské kakao40 g
mascarpone1 kelímek
mlékocca 4 lžíce
vanilkový cukr dle chuti
změklé máslo1 lžíce
Postup přípravy:

Měla jsem kelímek mascarpone a potřebovala jsem ho nějak sympaticky zbavit. Tak jsem hledala něco lehkého a rychlého. V alberťáckém magazínu měli recept na domácí míša řezy. Použila jsem recept na korpus, krém už jsem si udělala po svém. Výborný dezert, hotový za 30 minut.

Rozehřejte troubu na 190°C a plech vyložte pečicím papírem. Žloutky vyšlehejte s cukrem na světlý krém. Bílky v jiné misce vyšlehejte na pevný sníh. Do žloutkové směsi vmíchejte kakao a opatrně zapracujte polovinu vyšlehaných bílků, pak zbylou polovinu. Těsto rozetřete na připravený plech a pečte asi 8 minut. Vyjměte z trouby a nechte zchladnout.

Máslo vyšlehejte s vanilkovým cukrem. Přidejte mascarpone, mléko a vyšlehejte do nadýchaného krému. Korpus rozpulte, jednu polovinu potřete krémem a druhou půlkou přiklopte.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Jana Hamtáková

    zavřít okno