Pažitka
Název:

Křehké sušenky plněné krémem z ricotty


Křehké sušenky plněné krémem z ricotty


Ingredience:
Ingredience:
máslo200 g
hladká špaldová mouka300 g
cukr moučka80 g
vlašské ořechy80 g
kakao2 lžíce
mletá skořice1 lžička
žloutek1 ks
citronová šťáva1 lžička
Krém:
ricotta200 g
zakysaná smetana 15%2 lžíce
vanilkový cukr1 balíček
Postup přípravy:

To, že je v naší rodině velká spotřeba domácích sušenek, je už všeobecně známé. Ale to jakým způsobem je nejraději konzumuje náš tatínek už asi ne - namáčí si je do tvarohu nebo jogurtu. Jako správná manželka jsem mu chtěla "práci" ulehčit (smích) a rovnou mu ty sušenky naplnila.

Ořechy si najemno nameleme, smícháme s moukou, kakaem, skořicí, cukrem, žloutkem, máslem a citronovou šťávou. Vypracujeme těsto, které necháme nejlépe do druhého dne uležet v lednici. Rozválíme na tenčí plát a vykrojíme tvary, které poskládáme na pečícím papírem vyložený plech. Sušenky se lehce roztečou, proto je dáváme kousek od sebe. Motiv mám vytlačený malými vykrajovátky. Pečeme při 180 stupních cca 5 minut. Necháme zcela vystydnout.
Krém si připravíme smícháním riccotty se smetanou a cukrem. 
Vychladlé sušenky naplníme krémem a uchováváme v lednici.

Podrobné info:
Počet porcí30 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Kateřina Cvrkalová

    zavřít okno