Pažitka
Název:

Křehký ovocný koláč s drobenkou


Křehký ovocný koláč s drobenkou


Ingredience:
Ingredience:
polohrubá mouka500 g
sádlo250 g
celé vejce2 ks
mléko3/4 hrnku (cca 200ml)
droždí80 g
Drobenka:
máslo50 g
hrubá mouka100 g
cukr100 g
ovoce dle chuti
Postup přípravy:

Milujete křehké koláče, které jsou tenké, a je na nich hodně ovoce? Tak tento receptík je právě pro vás! Jako bonus je to, že je tento koláč rychlokynutý (obsahuje sice kvásek, ale nekyne), rychlý a hlavně velmi žravý! Křehkost koláče zaručuje sádlo. Prostě je to zase jeden super recept od mé babičky, na který nedám dopustit.

Z mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. Do misky dáme mouku, vejce, nastrouhané sádlo a kvásek. Těsto zpracujeme a dáme rovnou n plech (nevymazaný, nevysypaný, těsto je tučné dost, kde ho ručně vymačkáme do stran, abychom udělali okraje.

Na těsto můžeme dát ovoce mražené, nebo čerstvé, podle toho, které máme k dispozici a které máme rádi (meruňky, borůvky, rybíz). Nakonec posypeme drobenkou a pečeme v troubě předehřáté na 180°C do zlatova.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno