Pažitka
Název:

Krémová batátová polévka s bílou ředkví, cibulí a Ghí


Krémová batátová polévka s bílou ředkví, cibulí a Ghí


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko dle potřeby
batáty300 g
petržel30 g
bílá kulatá ředkev150 g
voda1 l
květák50 g
himalájská sůl dle chuti
petrželka na ozdobu
Postup přípravy:

Včera jsme vyjeli na nákup ovoce a zeleniny. Letmo jsem zahlédla bílé ředkve, přešla je a šla pro batáty. Procházela jsem se oddělením zeleniny a kochala jsem se. Narazila jsem na bílou cibulku, kterou jsem ještě nezkusila a pořád mi očka jezdila zpět na bílou ředkev. Co myslíte, odolala jsem jí? No jasně, že ne. Hned mi totiž blesklo hlavou, že takovou polévku jsem ještě nedělala a musím říct, že to byla velká chyba. Je totiž úžasná.

Zeleninu si očistíme, rozkrájíme. Na Českém Ghí si orestujeme bílou cibulku a přidáme pokrájený batát, ředkev, petržel, přidáme květák, prohřejeme a zalijeme vodou. Vaříme do změknutí zeleniny, rozmixujeme, servírujeme a ozdobíme petrželkou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno