Ingredience: | |
České Ghíčko | dle potřeby |
batáty | 300 g |
petržel | 30 g |
bílá kulatá ředkev | 150 g |
voda | 1 l |
květák | 50 g |
himalájská sůl | dle chuti |
petrželka | na ozdobu |
Včera jsme vyjeli na nákup ovoce a zeleniny. Letmo jsem zahlédla bílé ředkve, přešla je a šla pro batáty. Procházela jsem se oddělením zeleniny a kochala jsem se. Narazila jsem na bílou cibulku, kterou jsem ještě nezkusila a pořád mi očka jezdila zpět na bílou ředkev. Co myslíte, odolala jsem jí? No jasně, že ne. Hned mi totiž blesklo hlavou, že takovou polévku jsem ještě nedělala a musím říct, že to byla velká chyba. Je totiž úžasná.
Zeleninu si očistíme, rozkrájíme. Na Českém Ghí si orestujeme bílou cibulku a přidáme pokrájený batát, ředkev, petržel, přidáme květák, prohřejeme a zalijeme vodou. Vaříme do změknutí zeleniny, rozmixujeme, servírujeme a ozdobíme petrželkou.
Podrobné info: