Ingredience: | |
velký sladký brambor | 1 ks |
větší mrkev | 2 ks |
zázvor | 1 malý kousek |
červená cibule | 1 ks |
sýr feta | kousek |
zeleninový vývar | 1 l |
olivový olej | 1 lžíce |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
Dnes jsem si pro Vás připravila netradiční polévku ze sladkých brambor neboli batátů. Pokud jste se s batáty setkali poprvé, přečtěte si o nich pár zajímavých informací. Batáty jsou plodem rostliny, která se nazývá Povijnice batátová. Původně pochází z Ameriky, ale s našimi brambory nemají nic společného. Existují dva druhy červené a žluté. S těmi červenými se v obchodech setkáte častěji a jsou také vhodnější na vaření. Jejich sladkou chuť bych přirovnala k mrkvi, ale jako mrkev opravdu nechutnají. Do polévky jsem zvolila slaný sýr feta, který je podobný kozímu sýru a podtrhuje tak chuť celé polévky.