Pažitka
Název:

Krémová batátová polévka se sýrem feta


Krémová batátová polévka se sýrem feta


Ingredience:
Ingredience:
velký sladký brambor1 ks
větší mrkev2 ks
zázvor1 malý kousek
červená cibule1 ks
sýr feta kousek
zeleninový vývar1 l
olivový olej1 lžíce
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Dnes jsem si pro Vás připravila netradiční polévku ze sladkých brambor neboli batátů. Pokud jste se s batáty setkali poprvé, přečtěte si o nich pár zajímavých informací. Batáty jsou plodem rostliny, která se nazývá Povijnice batátová. Původně pochází z Ameriky, ale s našimi brambory nemají nic společného. Existují dva druhy červené a žluté. S těmi červenými se v obchodech setkáte častěji a jsou také vhodnější na vaření. Jejich sladkou chuť bych přirovnala k mrkvi, ale jako mrkev opravdu nechutnají. Do polévky jsem zvolila slaný sýr feta, který je podobný kozímu sýru a podtrhuje tak chuť celé polévky.

Cibuli, mrkev, brambory a zázvor si nakrájíme na kostičky a opékáme chvilku na oleji. Poté zalijeme vývarem a vaříme, dokud není zelenina měkká. Necháme vychladnout a rozmixujeme na hladký krém. Dochutíme, ozdobíme sýrem feta, případně čerstvými bylinkami a podáváme. 

Jednoduché, chutné a zdravé!
Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno