Ingredience: | |
sádlo | 1 lžíce |
česnek | 6 stroužků |
středně velké brambory | 4 ks |
cibule | 1 ks |
vývar | 1 l |
smetana ke šlehání | 1/2 kelímku |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
majoránka | špetka |
bazalkové pesto | dle potřeby |
parmezán | dle potřeby |
starší pečivo | dle potřeby |
Změňte klasickou česnečku na chutný česnekový krém....
Na lžíci sádla orestujeme na drobné kostky nakrájenou cibuli a 3 stroužky česneku. Po chvíli přidáme i brambory na malé kostičky a společně zarestujeme. Poté podlijeme vývarem a vaříme do změknutí brambor. Nakonec vše rozmixujeme dohladka, dochutíme solí, pepřem, majoránkou a dalším česnekem dle chuti a přidáme smetanu.
Krutony: staré pečivo nakrájíme na kostky nebo vykrájíme tvary a dáme na 10 minut do trouby na cca 200°C. Poté potřeme bazalkovým pestem a strouhaným parmezánem a ještě na dvě až tři minutky zapečeme.