Pažitka
Název:

Krémová polévka z červené čočky


Krémová polévka z červené čočky


Ingredience:
Ingredience:
řapíkatý celer3 stonky
mrkev2 ks
červená čočka150 g
olivový olej3 lžíce
cibule1 ks
česnek3 stroužky
sůl dle chuti
provensálské bylinky dle chuti
Postup přípravy:

V lednici mi zbyl ještě řapíkatý celer a protože ho v polévkách máme moc rádi, uvařila jsem dneska další krémovou polévku - tentokrát z červené čočky.

Nejprve si v hrnci rozpálíme olivový olej. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky, mrkev oloupeme a nakrájíme na půlkolečka a řapíkatý celer na nudličky a prolisujeme česnek. Nejprve orestujeme cibuli, poté přidáme mrkev s celerem, po chvilce čočku a nakonec česnek a ještě chvilinku restujeme. Nakonec zalijeme litrem vody, přidáme provensálské bylinky, osolíme a cca 20 minut povaříme. Jakmile zeleina změkne, tyčovým mixérem rozmixujeme na hladký krém a můžeme dozdobit osmahnutou slaninkou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Radka Šofrlová

    zavřít okno