Ingredience: | |
červená čočka | 125 g |
malá cibule | 1 ks |
česnek | 2 stroužky |
zázvor | kousek |
kari | 1 lžička |
kokosové chilli | špetka |
sušené kokosové mléko | 2 lžíce |
olivový olej | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
Pokud jste ještě nikdy nevyzkoušeli červenou čočku, je načase to napravit. Červená čočka je dobře stravitelná a nemusí se předem namáčet. Uvaříte ji během patnácti minut a můžete si tak připravit rychlý oběd nebo večeři. Z červené čočky jsem si nejvíc oblíbila krémovou polévku. Přidávám do ní kokosové mléko se zázvorem a chilli, díky kterému vás polévka hezky zahřeje.
Na olivovém oleji nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte prolisovaný česnek, na plátky nakrájený zázvor, kari, kokosové chilli a nechte restovat cca 1 minutu. Do hrnce vsypte červenou čočku a vše zalijte vodou (množství dle požadované hustoty). Jakmile je čočka uvařená, rozmixujte polévku tyčovým mixérem na hladký krém. V trošce vody rozmíchejte na kašičku sušené kokosové mléko, vlijte ho do polévky a nechte ji ještě chvilku prohřát. Můžete použít i kokosové mléko v plechovce. Nakonec polévku ochuťte solí a podávejte.
Podrobné info: