Pažitka
Název:

Krémová polévka z kadeřávku a fenyklu


Krémová polévka z kadeřávku a fenyklu


Ingredience:
Ingredience:
kadeřávek200 g
menší fenykl1 ks
cibule1 ks
česnek2 stroužky
střední brambory3 ks
smetana ke šlehání250 ml
voda nebo vývar750 ml
Ghíčko nebo máslo1 lžíce
muškátový oříšek špetka
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Konečně dorazila zeleninová bedýnka, třikrát hurá. A s ní i nový druh zeleniny do mojí kuchyně, a to kadeřávek neboli kadeřavá kapusta. V kadeřávku najdeme spousty vitamínů, minerálních látek, antioxidantů, vlákniny atd. Zkrátka a dobře je přímo nadupaný, zdraví prospěšnými látkami, navíc je v podstatě bez kalorií. Zkuste ho spolu se mnou třeba v této lahodné polévce.

Na ghíčku necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek na tenké plátky. Přidáme kostičky fenyklu a brambor a společně chvíli restujeme, než začne zelenina chytat barvu. Poté zalijeme smetanou a vodou/vývarem, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Vaříme do změknutí zeleniny. Mezitím si připravíme kadeřávek. Listy otrháme od tuhých stonků (ty do polévky dávat nebudeme), spaříme je horkou vodou a ihned zchladíme pod ledovou vodou. Nasekáme je na nudličky a dáme povařit do polévky až ke konci varu. Bude jim stačit zhruba 8-10 minut. Na závěr rozmixujeme na hladkou krémovou konzistenci a můžeme podávat.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno