Ingredience: | |
velké brambory | 3 ks |
fenykl | 1 bulva |
cibule | 1 ks |
parmazán | 25 g |
jogurt | 2 lžíce |
České Ghíčko | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
pažitka | dle chuti |
Tuhle polévku už jsem chtěla nějakou dobu vyzkoušet a z fenyklem mám vlastně úplnou premiéru. Inspiraci jsem čerpala od Jamieho Olivera a to nikdy nedopadne špatně...
Každou bramboru omyjeme, osušíme a zabalíme do alobalu. Ve slupce pečeme na 200 stupňů jednu hodinu. Pak rozbalíme, necháme vychladnout a oloupeme slupku. Na ghíčku osmahneme nakrájenou cibulku a když začne chytat barvu, přidáme na kostičky nakrájený fenykl a společně opékáme pár minut. Přidáme na kousky nakrájené brambory a zalijeme 1,5 litrem vody nebo vývaru. Vaříme do změknutí fenyklu a poté rozmixujeme na hladký krém. Polévku sundáme z plotny a vmícháme dvě lžíce hustého bílého jogurtu nebo zakysané smetany. Podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme s nastrouhaným parmazánem a pažitkou.
Podrobné info: