Pažitka
Název:

Krémová polévka z pečených brambor a fenyklu


Krémová polévka z pečených brambor a fenyklu


Ingredience:
Ingredience:
velké brambory3 ks
fenykl1 bulva
cibule1 ks
parmazán25 g
jogurt2 lžíce
České Ghíčko dle potřeby
sůl dle chuti
pepř špetka
pažitka dle chuti
Postup přípravy:

Tuhle polévku už jsem chtěla nějakou dobu vyzkoušet a z fenyklem mám vlastně úplnou premiéru. Inspiraci jsem čerpala od Jamieho Olivera a to nikdy nedopadne špatně...

Každou bramboru omyjeme, osušíme a zabalíme do alobalu. Ve slupce pečeme na 200 stupňů jednu hodinu. Pak rozbalíme, necháme vychladnout a oloupeme slupku. Na ghíčku osmahneme nakrájenou cibulku a když začne chytat barvu, přidáme na kostičky nakrájený fenykl a společně opékáme pár minut. Přidáme na kousky nakrájené brambory a zalijeme 1,5 litrem vody nebo vývaru. Vaříme do změknutí fenyklu a poté rozmixujeme na hladký krém. Polévku sundáme z plotny a vmícháme dvě lžíce hustého bílého jogurtu nebo zakysané smetany. Podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme s nastrouhaným parmazánem a pažitkou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno