Ingredience: | |
kořenová petržel | 500 g |
jemné indické kari | 2 lžičky |
smetana | 200 ml |
sůl | 1 špetka |
pepř | 1 špetka |
stroužek česneku | 1 ks |
olivový olej | 1 lžíce |
Houskové knedlíčky: | |
rohlík | 2 ks |
mléko | 150 ml |
vejce | 1 ks |
sůl | 1 špetka |
muškátový oříšek | 1 špetka |
sekaná petrželka | 1 hrstka |
Dnes se mi povedla další polévka, která naprosto předčila mé očekávání. Jednoduchá, rychlá a navíc s příchutí exotiky.
Na oleji lehce orestujte očištěnou nastrouhanou petržel, zaprašte kari nastrouhejte česnek na jemno a zalijte 1,5 l vody. Vařte dokud není petržel měkká. Uvařenou polévku rozmixujte a zjemněte smetanou. Osolte a opepřete podle chuti.
Houskové knedlíčky se vaří zvlášť ve vodě, protože polévka je na ně příliš hustá. Rohlíky nakrájejte na malé kostičky a zalijte mlékem. Až se mléko vsákne přidejte rozšlehané vejce, nasekanou petrželku, sůl a muškátový květ. Z těsta vytvarujte malé knedlíčky, které vařte v neosolené vodě dokud nevyplavou. Hotové knedlíčky servírujte s polévkou.