Pažitka
Název:

Krémová polévka z rajských jablíček s česnekem a bazalkou


Krémová polévka z rajských jablíček s česnekem a bazalkou


Ingredience:
Ingredience:
větší rajská jablíčka8 ks
olivový olej2 lžíce
menší cibulka1 ks
česnek2 stroužky
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř špetka
menší brambory3 ks
bazalka dle chuti
hoblinky parmazánu na ozdobení
Postup přípravy:
Máme tu zase podvečer, skoro večer a dnešní den opět utekl velmi rychle. A zase nastala otázka, co k večeři. A protože se mi sešlo doma dost krásných a voňavých rajských jablíček, rozhodla jsem se tentokrát pro polévku z rajských jablíček s česnekem, bazalkou a hoblinkou parmazánu.
Nejprve si spaříme rajčata a oloupeme. V kastrolu rozpálíme 2 lžíce olivového oleje, osmahneme na jemno nakrájenou cibulku a přidáme na čtvrtiny pokrájená rajčata, oloupané brambory a lehce orestujeme. Poté zalijeme 3/4 l vody nebo vývaru, osolíme, opepříme, přidáme 2 stroužky česneku a vaříme do změknutí brambor. Poté tyčovým mixerem umixujeme do hladkého krému. Podáváme ozdobené lístky bazalky a hoblinkou parmazánu.
Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Radka Šofrlová

    zavřít okno