Název:Krémová polévka z rajských jablíček s česnekem a bazalkou
Ingredience:
Ingredience: |
větší rajská jablíčka | 8 ks |
olivový olej | 2 lžíce |
menší cibulka | 1 ks |
česnek | 2 stroužky |
sůl | dle chuti |
čerstvě mletý pepř | špetka |
menší brambory | 3 ks |
bazalka | dle chuti |
hoblinky parmazánu | na ozdobení |
Postup přípravy:Máme tu zase podvečer, skoro večer a dnešní den opět utekl velmi rychle. A zase nastala otázka, co k večeři. A protože se mi sešlo doma dost krásných a voňavých rajských jablíček, rozhodla jsem se tentokrát pro polévku z rajských jablíček s česnekem, bazalkou a hoblinkou parmazánu.
Nejprve si spaříme rajčata a oloupeme. V kastrolu rozpálíme 2 lžíce olivového oleje, osmahneme na jemno nakrájenou cibulku a přidáme na čtvrtiny pokrájená rajčata, oloupané brambory a lehce orestujeme. Poté zalijeme 3/4 l vody nebo vývaru, osolíme, opepříme, přidáme 2 stroužky česneku a
vaříme do změknutí brambor. Poté tyčovým mixerem umixujeme do hladkého krému. Podáváme ozdobené lístky bazalky a hoblinkou parmazánu.
Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravy30 min
Autor:
zavřít okno