Pažitka
Název:

Krémové řezy


Krémové řezy


Ingredience:
Těsto:
vejce5 ks
polohrubá mouka150 g
cukr moučka150 g
voda3 lžíce
kypřící prášek do pečiva1/2 ks
Náplň:
mléko700 ml
vanilkový pudingový prášek2 ks
cukr moučka80 g
cukr krystal40 g
máslo200 g
rybízová marmeláda dle potřeby
Horní vrstva:
smetana 33%500 ml
ztužovač šlehačky2 ks
strouhaná čokoláda dle chuti
Postup přípravy:

Je před námi víkend, tak Vám přináším dezertík, z pořadu Hezky česky česky s Vendy a Adamem na TV Paprika CzSk.

Vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme vodu, mouku, prášek do pečiva, a nakonec opatrně vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a při 170 °C pečeme do růžova.

Mezitím uvaříme puding z mléka, pudingového prášku a krystalového cukru. Máslo umícháme s práškovým cukrem a přidáme vychladlý puding (ten během chladnutí občas promícháme, aby se nevytvořil škraloup). Vše důkladně vymícháme. Na hotový piškot natřeme marmeládu, potom navrstvíme náplň, a nakonec polijeme smetanou smíchanou se ztužovači. Nakonec posypeme strouhanou čokoládou.

VENDY TIP! Jak nemít na pudingu škraloup? Stačí na horký puding dát potravinářkou fólii a takto dát chladit.

Fotos: Katalin Sándor

Všechny recepty z pořadu najdete na: www.tvpaprika.cz

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno