Pažitka
Název:

Křenová omáčka z hokaido s uzeným masem


Křenová omáčka z hokaido s uzeným masem


Ingredience:
Ingredience:
uzené maso vcelku900 g
voda1 l
nové koření5 kuliček
černý pepř5 kuliček
bobkový list2 ks
Omáčka:
olej2 lžíce
cibule1 ks
uzený vývar600 ml
dýně Hokaido500 g
jablka300 g
krenex3 lžíce
nastrouhaný křen1 vrchovatá lžíce
máslo1 plátek
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Máte rádi omáčky? Vyzkoušejte kombinaci dýně Hokaido,jablíček a křenu.

Maso dáme do hrnce s kořením a uvaříme doměkka. Měkké maso a část uzeného vývaru dáme stranou. 
Jablka zbavená jádřince oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Pokud má dýně zdravou slupku, loupat ji nemusíme, pouze nakrájíme na kostky. 
V hlubším hrnci na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme dýni, jablka, uzený vývar a uvaříme doměkka. Poté vše ponorným mixérem rozmixujeme. Přidáme krenex, čerstvý křen, máslo na zjemnění a ještě 5minut provaříme. 
Omáčku podle potřeby naředíme na námi požadovanou hustotu a dochutíme.
Podáváme s knedlíkem a plátkem uzeného masa.

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno