Ingredience: | |
uzené maso vcelku | 900 g |
voda | 1 l |
nové koření | 5 kuliček |
černý pepř | 5 kuliček |
bobkový list | 2 ks |
Omáčka: | |
olej | 2 lžíce |
cibule | 1 ks |
uzený vývar | 600 ml |
dýně Hokaido | 500 g |
jablka | 300 g |
krenex | 3 lžíce |
nastrouhaný křen | 1 vrchovatá lžíce |
máslo | 1 plátek |
sůl | dle chuti |
Máte rádi omáčky? Vyzkoušejte kombinaci dýně Hokaido,jablíček a křenu.
Maso dáme do hrnce s kořením a uvaříme doměkka. Měkké maso a část uzeného vývaru dáme stranou.
Jablka zbavená jádřince oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Pokud má dýně zdravou slupku, loupat ji nemusíme, pouze nakrájíme na kostky.
V hlubším hrnci na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme dýni, jablka, uzený vývar a uvaříme doměkka. Poté vše ponorným mixérem rozmixujeme. Přidáme krenex, čerstvý křen, máslo na zjemnění a ještě 5minut provaříme.
Omáčku podle potřeby naředíme na námi požadovanou hustotu a dochutíme.
Podáváme s knedlíkem a plátkem uzeného masa.