Ingredience: | |
velkych cerstvych kreviet | 25 ks |
nastruhaneho kokosu | 5 plnych lyziciek |
koriandrovych semien | 1 lyzicka |
susene cervene cili papricky | 3 ks |
olej | trochu |
mletej kurkumy | 1/3 lyzicky |
tamarindovej pasty | 1/3 lyzicky |
velka cervena cibula | 1 ks |
cesnakovo-zazvorovej pasty | 1 lyzicka |
sol | dle chuti |
vody | 200 ml |
garam masala | 1 lyzicka |
Netradiční a zajímavá chuť krevet a kokosu, to si nemůžete nechat ujít.
V hrnci zohrejeme olej. Pridame koriandrove semienka a cili papricky. Restujeme na stredne silnom ohni, kym semienka nezavonaju a cili nezmenia troska farbu. Nechame trocha vychladnut a dame do mixera.
Do mixera dalej pridame cerstvy struhany kokos, tamarindovu pastu a mletu kurkumu.
Pridame trocha vody a vymixujeme na pastu. Odlozime ju bokom do dalsieho pouzitia.
V tom istom hrnci, kde sme oprazili koriandrove semienka a cili znova zohrejeme troska oleja. Pridame nadrobno nakrajanu cibulu a cesnakovo-zazvorovu pastu.
Cibulu restujeme, kym nezmakne.
Potom pridame ocistene krevety, sol a garam masala. Premiesame. (Ak chcete, mozete si pridat este mlete cili korenie, asi pol lyzicky.)
Dalej pridame kokosovu pastu, ktoru sme si vopred pripravili a podlejeme trochou vody. Kari privedieme k varu a hrniec prikryjeme pokrievkou. Ohen zmiernime a kari varime 6-8 minut.
Hotove odstavime z ohna. Podavame s ryzou.
Podrobné info: