Ingredience: | |
kokosové mléko | 200 ml |
rýžové nudle | dle potřeby |
krevety | dle potřeby |
jarní cibulka | 1 ks |
červená kapie | 1 ks |
sojová omáčka Tamari | 1 lžíce |
šťáva z půlky limetky | dle chuti |
česnek | 2 stroužky |
kari | 2 lžičky |
kokosový olej | 1 lžíce |
hrubozrnná mořská sůl | dle chuti |
Při svém vaření používám často netradiční suroviny, které v běžném supermarketu nenajdete. Většinou na takové nákupy využívám prodejny se zdravou výživou. Poslední dobou jsem si ale oblíbila nakupování přes e-shop, protože si vše můžu vybrat v klidu domova a nemusím s vybíráním nikam spěchat. Mám v oblibě si totiž všechny etikety podrobně přečíst, prostudovat složení a občas si připadám, že při tom dlouhém "očumování" už se na mě všichni divně dívají. To se mi na internetu stát nemůže. Navíc si nechám nákup dovézt pěkně až domů a nemám s tím žádné starosti. No ale k věci. V nově objeveném e-shopu jsem si nakoupila spoustu úžasných surovin, se kterými budu postupně vymýšlet zajímavé recepty. A jedním z těchto receptů je právě krevetové kari s kokosovým mlékem. Kokosové mléko používám moc ráda, protože dodá každému jídlu ten správný exotický nádech. No a ke kari si rozhodně nezapomeňte pořídit i rýžové nudle, které se používají hlavně do asijských pokrmů a jsou hotové raz dva.
V hluboké pánvi rozehřejeme kokosový olej. Přidáme na plátky nakrájený česnek, krevety, nakrájenou jarní cibulku a na nudličky nakrájenou červenou kapii. Vše restujeme cca 10 minut. Po deseti minutách přidáme kokosové mléko, kari a sojovou omáčku. Nakonec vmícháme uvařené rýžové nudle, vše pořádně promícháme a necháme ještě chvilku prohřát. Nakonec kari ochutíme solí a před podáváním posypeme nakrájenou jarní cibulkou.
Podrobné info: