Pažitka
Název:

Krevetové pulao


Krevetové pulao


Ingredience:
ryze Basmati300 ml
voda450 ml
soľ štipka
velke cerstve tigry kreviety22 ks
ghi2 lyžice
azijsky bobkovy list (Tej patta)1 ks
rimskey rasce (Jeera)1 lyžička
hnedy kardamon2 ks
skorice kusok
celka cervena cibula1 ks
nastruhaný zázvor1/2 lyžičky
nastuhaný cesnak1/2 lyžičky
mensie paradajky2 ks
mleta kurkuma1/3 lyžičky
kasmirský čili koreni1/2 lyžičky
soľ štipka
čerstvá koriandrová vňať hrstka
Ingredience:
Postup přípravy:

Kurkuma, vůně Indie a dobré jídlo....to je to, co můj blog nabízí.

Krevety si ocistime.
Uvarime si ryzu podla tohoto navodu.
Vo woku (kadhai) zohrejeme ghi. Pridame rimsku rascu, bobkovy list, kardamon a skoricu. Chvilocku nechame rozvonat.
Pridame nadrobno nakrajanu cibulu, nastruhany zazvor a cesnak. Restujeme, kym cibula nezmakne.
Pridame nadrobno nakrajane paradajky, cili korenie a kurkumu. Restujeme, kym paradajky nezmaknu.
Potom pridame ocistene krevety, osolime a restujeme asi 6 minut.
Potom pridame predvarenu ryzu a premiesame. 2 minutky opekame, premiesavame. Nemiesame prilis burlivo, aby sme ryzu "nepolamali".
Nakoniec pridame nadrobno nakrajanu koriandrovu vnat, premiesame, odstavime z ohna a nechame 10 minut pod pokrievkou odlezat.


Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Michaela Samant

    zavřít okno