Pažitka
Název:

Krevetové tapas v pažitkovém pestu


Krevetové tapas v pažitkovém pestu


Ingredience:
Ingredience:
čerstvé, oloupané a očištěné krevety6 ks
malá šalotka1 ks
limetová šťáva1 lžíce
Pesto:
nasekaná pažitka1 lžíce
piniová semínka5 g
česnek1 menší stroužek
nastrouhaná kůra z 1/2 limetky dle chuti
olivový olej extra virgin dle potřeby
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř špetka
K podávání:
chléb dle potřeby
čerstvá okurka dle potřeby
Postup přípravy:

Bez pochyby se bude tato chuťovka skvěle vyjímat s dobrým bílým vínem. Užijte si tedy poslední teplé sluneční paprsky, zavřete oči a zakousněte se do šťavnatých krevet plných lahodných chutí.

Šalotku nasekejte najemno a v misce promíchejte s limetovou šťávo a asi 1 lžící olivového oleje. Přidejte krevety a nechte chvíli odležet.
Do hmoždíře vložte pažitku, nadrobno nakrájený česnek, piniová semínka (můžete předem lehce opražit) a špetku soli. Roztloukejte tak dlouho, dokud vám nevznikne pasta. Tu poté nařeďte asi 1 lžící olivového oleje.
Na rozpálenou pánev vložte krevety i s marinádou a zprudka opečte, dokud nejsou krevety oranžové. Bude to trvat tak minutu. Poté krevety nechte chvíli odstát a ještě teplé je smíchejte s pestem.
Plátek chleba nasucho opečte a nakrájejte na menší kousky. Krevety napíchejte po dvou na párátka. Zbylé pesto natřete na opečený chléb. Na talíř položte pár plátků okurky, špízy a přiložte chléb. Můžete posypat plátkovou solí.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Martina Lancingerová

    zavřít okno