Pažitka
Název:

Krevety na česnekovém másle a quinoa


Krevety na česnekovém másle a quinoa


Ingredience:
Ingredience:
olivový olej1 lžíce
jemně nasekaná cibule1/2 šálku
jemně nasekaný česnek2 stroužky
nevařená quinoa2 šálky
chilli1 lžička
zeleninový nebo kuřecí vývar4 šálky
solené máslo6 lžic
syrové krevety1 kg
sůl dle chuti
pepř dle chuti
čerstvá petrželka dle chuti
čerstvá citronová šťáva dle chuti
Postup přípravy:

Miluju krevety. Tento recept jsem objevila náhodou, kdy jsem potřebovala udělat rychlé jídlo pro 6 lidí. Výsledek byl úžasný, dokonalý.  Kuskus, bulgur a jiné s nadsázkou řečeno "moderní těstoviny" nejsou zrovna moje star, ale guinoa mě oslovila kdysi už natolik, že jsem ji zvolila i ke krevetám. Dietní krevety Vás chuťově polaskají a guinoa zasytí. 

Rozehřejte olej ve velkém hrnci na středně vysokém ohni. Přidejte cibuli a nechte ji zpěnit, cca 5 minut. Přidejte česnek a  míchejte, aby se zabránilo spálení. Přidejte tepelně neupravené quinoa a ½ lžičky chilli. Posypte solí a pepřem. Míchejte, nechte tak 1 minutu.  Přidejte vývar, přiveďte do  varu, přikryjte a vařte 15-20 minut. Když je quinoa hotová, poznáte, když je měkká. Promíchejte s čerstvou petrželkou. Nechte stranou.

Rozpusťte si  na velké pánvi lžíci másla, vložte krevety a posypte zbývajícím ½ lžičky chilli. Ochuťte solí a pepřem.  Ke konci přidejte trošku česneku a promíchejte s krevetami. Krevety vložte do hrnce s připravenou quinoa a promíchejte. 

Rozpusťte zbývající 5 lžic másla s 2 lžičky česneku v menším hrnci a vše tím zalijte a posypte petrželkou a pokapejte citronovou šťávou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Lucie Bártová

    zavřít okno