Pažitka
Název:

Krevety na domácí kari pastě s kokosovým mlékem


Krevety na domácí kari pastě s kokosovým mlékem


Ingredience:
Kari pasta:
šalotky2 ks
česnek2 - 3 stroužky
rostlinný olej1 lžíce
kurkuma1 lžička
chilli paprička1/2 - 1 lžička
drcený římský kmín1/2 lžičk
skořice1/4 lžičky
muškátový květ špetka
Dále budete potřebovat:
kari pasta2 lžíce
mražené krevetycca 16 ks
kokosové mléo1 plechovka (450ml)
citronová tráva2 ks
koriandr hrst
jarní cibulka2 ks
hrubozrnná sůl dle chuti
olej dle potřeby
ústřičná nebo rybí omáčka dle chuti
Postup přípravy:

Trocha exotiky ve vaření není na škodu. Toto jídlo si s manželem děláme moc rádi. Není to o velkém množství surovin, ale výsledná Chuť je skvělá. Díky koření je toto jídlo plné chutí a vůní. Velkou výhodu má v tom, že domácí kari pastu můžete použít i na přípravu jiných jídel, ale kombinace právě domácí kari past, krevet a kokosového mléka je pro mě dokonalá.

Nejprve si připravíme domácí kari pastu. Já ji připravuji pomocí mixéru, kdy d nádobky nasekáme nahrubo šalotky, přidáme česnek, chilli papričku, olej a koření (kurkumu, kmín, skořici, muškátový květ) a vše umixujeme dohladka. Vznikne vám konzistence pasty (pokud by byla moc tuhá, tak přidejte ještě trochu oleje). 

Na oleji si nejprve osmahneme z obou stran krevety (pomalu rozmražené), zprudka opečeme a dáme stranou. 

Poté si na stejné pánvi zarestujeme kari pastu, jakmile se nám rozvoní a prohřeje, tak ji zalijeme promíchaným kokosovým mlékem, přidáme 1/4 množství koriandru, celou citronovou trávu (doporučuji ji před přidáním do pánve jakoby naklepat ostrou stranou nože) a nasekanou jarní cibulku. Vše promícháme a necháme prohřát. Nakonec přidáme krevety a zbytek množství čerstvého koriandru, ak aby se krevety prohřály. 

Podáváme nejlépe s jasmínovou rýží.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno