Ingredience: | |
vloupané krevety | 1 kg |
máslo | 50 g |
česnek | 6 větších stroužků |
zelená kari pasta | 1 lžíce |
čerstvý zázvor | kousek |
citronová tráva | stonek |
kokosové mléko | 200 ml |
kokosový krém | 200 ml |
čerstvý korindr | hrst |
limetka | dle chuti |
V tomto receptu najdete úplně to nejlepší, co můžete ke krevetám přidat. Samá ingredience, která vás svými chutěmi úplně pohltí. Jdeme na to, život je krátký, tak ať stojí za to, no ne?
Zázvor a česnek nastrouhejte, citronovou trávu pokrájejte na delší kousky a plochou nože lehce rozmělněte, aby se uvolnilo více aroma. Ve větší pánvi nechte rozpustit máslo, přidejte zázvor, česnek, kari pastu a citronovou trávu. Několikrát promíchejte, do rozvonění všech ingrediencí a rozpuštění kari pasty. Pak podlijte kokosovým mlékem i krémem, osolte, přikryjte poklicí a asi 7 minutek povařte. Omáčku nechte jen lehce probublávat.
Do omáčky vsypte očištěné krevety, několikrát promíchejte, opět přiklopte poklicí a nechte další dvě minuty povařit, do zrůžovění krevet. Hotové krevety zakápněte pořádnou dávkou limetkové šťávy a posypte čerstvě posekaným koriandrem.
Jako příloha se výborně hodí vaječná omeleta připravená ve větší pánvi na hodně tenko a pokrájená na jemné proužky, tedy vaječné nudle.
Podrobné info: