Pažitka
Název:

Krevety v koriandrové marinádě


Krevety v koriandrové marinádě


Ingredience:
Ingredience:
tygří krevety (15 - 20 ks)1/2 kg
Marináda:
olivový olej3 lžíce
zázvor nasekaný na kostičkycca 2 cm
česnek, nasekaný nahrubo3 stroužky
mořská sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
citronová šťáva2 lžíce
nasekaný koriandr hrst
Postup přípravy:

Krevety....mořský potvůrky, ideální v létě na gril.
Kupuju je čerstvý, nejčastějc v Makru, pražský Sapě anebo pak ty předvařený v Tescu, u pultovýho prodeje. Když se rozhodnete si tyhle mořský potvory připravit, určitě investujte do koupě těch větších, alespoň 41/50 nebo ještě líp, 31/40….ty čísla znamenaj počet krevet v kile. Čím menší číslo, tím větší kreveta. Ve větších obchodech narazíte na krevety v mrazících boxech…předvařený, vyloupaný. Ty jsem se naučila nekupovat, protože jsou napuštěný vodou a chutnaj jak umělá hmota… Vážně. Kdo jednou ochutnal krevetu čerstvou, ví přesně, o čem mluvím.

Z výše uvedených surovin připravíme marinádu, do který naložíme omytý krevety, alespoň na 2 hoďky, nejlíp však přes noc. Pak už je to legrace, na grilu pečeme 2-3 minutky z každý strany, nebo v předehřátý troubě na 220°C asi 8 minut. Tepelnou úpravou krevety krásně zrůžověj a po pár minutách můžeme servírovat. Nejlíp s koktejlovou omáčkou, domácí majonézou nebo jen tak, třeba s rukolovým salátem.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Mona Jaoua

    zavřít okno