Ingredience: | |
krkovice | 4 plátky |
tekutý med | 2 lžíce |
černé pivo | 8 lžice |
zázvorová šťáva | 2 lžíce |
sladká chilli omáčka | 1 lžička |
olej | 1 lžíce |
prolisovaný česnek | 2 stroužky |
nadrcený barevný pepř | 1 lžíce |
středně velké brambory | 8 ks |
olej nebo sádlo | na smažení |
sůl | dle chuti |
Když máte naložené maso na grilování a selže počasí, tak i z pánve chutná krkovička velice dobře.
Plátky masa opláchneme, osušíme, na okrajích nařízneme a klouby na rukou mírně naklepeme.
Z uvedených surovin v uzavíratelné nádobě umícháme marinádu, plátky masa v ní obalíme a uložíme alespoň na 4hodiny do lednice.
Poté v pánvi na rozehřátém tuku smažíme z každé strany 5minut. Měkké maso zabalíme do alobalu a necháme chvíli odpočinout.
Mezitím oloupeme a nakrájíme brambory, osolíme a necháme je na pánvi v troše rozehřátého tuku osmažit do zlatavé barvy.
Na talíři můžeme obložit rozkrojenými rajčaty, nebo jinou zeleninou.