Pažitka
Název:

Krkovice na medu a černém pivu


Krkovice na medu a černém pivu


Ingredience:
Ingredience:
krkovice4 plátky
tekutý med2 lžíce
černé pivo8 lžice
zázvorová šťáva2 lžíce
sladká chilli omáčka1 lžička
olej1 lžíce
prolisovaný česnek2 stroužky
nadrcený barevný pepř1 lžíce
středně velké brambory8 ks
olej nebo sádlo na smažení
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Když máte naložené maso na grilování a selže počasí, tak i z pánve chutná krkovička velice dobře.

Plátky masa opláchneme, osušíme, na okrajích nařízneme a klouby na rukou mírně naklepeme.
Z uvedených surovin v uzavíratelné nádobě umícháme marinádu, plátky masa v ní obalíme a uložíme alespoň na 4hodiny do lednice.
Poté v pánvi na rozehřátém tuku smažíme z každé strany 5minut. Měkké maso zabalíme do alobalu a necháme chvíli odpočinout.
Mezitím oloupeme a nakrájíme brambory, osolíme a necháme je na pánvi v troše rozehřátého tuku osmažit do zlatavé barvy.
Na talíři můžeme obložit rozkrojenými rajčaty, nebo jinou zeleninou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno