Pažitka
Název:

Krtkův dort


Krtkův dort


Ingredience:
Ingredience:
vejce3 ks
cukr krupice160 g
olej150 ml
mléko200 ml
hladká mouka300 g
kypřící prášek do pečiva1 ks
holandské kakao3 lžíce
Náplň:
banány2 - 3 ks
zakysaná smetana1 kelímek
tvaroh250 g
cukr krupice5 lžic
smetana ke šlehání2 ks
ztužovač šlehačky (Smetana fix)3 ks
čokoláda na vaření100 g
mléko250 ml
vanilkový puding1 ks
Postup přípravy:

Mám tady pro vás další tip na dortík a nemusí být jen k narozeninám, nebo svátku. Domácí krtkův dort je totiž úžasně lahodný a nejlépe chutná vychlazený!

Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme mléko, olej, sypké suroviny a umixujeme. Poté ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané dortové formy o průměru 25-26 cm. Pečeme na 200 °C asi 20 minut, před vyjmutím z trouby, zkusíme, zda je těsto upečené špejlí.

Než nám vychladne korpus, tak si připravíme náplň. Uvaříme si puding, z 250 ml mléka, 2 lžic cukru a jednoho pudingového prášku. Puding necháme vychladnout. V míse si vyšleháme 2 smetany ke šlehání společně se ztužovačem. V druhé míse si vyšleháme tvaroh s 3 lžícemi cukru, zakysanou smetanu, ztužovač smetany a vychlazený puding. Nakonec ručně vmícháme šlehačku a nastrouhanou čokoládu na vaření.

Vychlazený korpus si jemně nařízneme na okraji a opatrně vydlabeme tak, aby zbývalo asi 1 cm okraje a dna a zůstala nám jen „miska z korpusu“. Dno korpusu pomažeme krémem, na něj uložíme banány překrojené na půl a poté navrstvíme krém. Nakonec vše zasypeme vydlabaným těstem z korpusu a dotvoříme krtkovu hromádku. Dort necháme alespoň přes noc ztuhnout v lednici.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno