Pažitka
Název:

Křupavé kuře s pomerančí, koriandrem, chilli a skořicí


Křupavé kuře s pomerančí, koriandrem, chilli a skořicí


Ingredience:
Ingredience:
celé kuře1 ks
lístkový koriandr3 lžíce
mletý kmín3 lžíce
skořice3 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chti
chilli papričky2 lžíce
pomeranč nakrájený na půl kolečka1 ks
máslo nakrájené na kostky1/2 hrnku
Postup přípravy:

Tento recept dělám již několik let, a když potřebuju něco rychle uvařit, je to rozhodně tohle. Navíc pálivost kuřete, tu si každý určí sám podle počtu chilli papriček. 

Vždy, když tohle kuřátko upeču, bytem se krásně provoní vůně koriandru a já se strašně těším na večeři. 

Zapněte troubu na 180 stupňů.

Koření včetně chilli smícháte ve hmoždíři a rozdrtíte. Na ruce si nakapejte trochu olivového oleje a kuře celé pomažte. Osolte a opepřete. 

Pomeranč s máslem si dejte do misky a smíchejte se lžičkou vzniklého kořeni, vše dejte dovnitř kuřete. 

Kořením pomažte kuře ze všech stran. Lžící se opatrně dostaňte pod kůži kuřátka a vložte lžičku koření spolu s plátkem pomeranče.

Dejte do trouby a pečte cca 1,5 nebo 2 hodiny. Během pečení přelévejte vzniklou šťávou. 

Podávejte s ledovým salátkem a dresinkem nebo s pečenými bramborami a karotkou. 

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Lucie Bártová

    zavřít okno