Pažitka
Název:

Křupavé parmazánové tyčky


Křupavé parmazánové tyčky


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka150 g
polohrubá mouka150 g
sůl1/2 lžičky
nakrájené studené máslo150 g
vejce1 ks
kysaná smetana3 lžíce
parmazán2 lžíce
Na potírání:
rozpuštěné máslo dle potřeby
rozšlehané vajíčko dle potřeby
parmazán na posyp100 g
Postup přípravy:

Když se Vám ohlásí návštěva a vy doma nemáte nic k vínu a do obchodu je daleko!

Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl, vajíčko, parmazán, kysanou smetanu a nakrájené studené máslo. Propracujeme těsto a zabalíme ho do fólie a necháme v lednici nejméně hodinu. Pak těsto vyválíme, odkrojíme okraje, abychom měli rovný obdélník, potřeme ho máslem a posypeme parmazánem, který lehce přitiskneme dlaní na těsto. Nakrájíme proužky a každý stočíme. Poklademe je na plech vytřený máslem, tyčky potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme ještě parmazánem. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. dozlatova.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno