Ingredience: | |
hladká mouka | 150 g |
polohrubá mouka | 150 g |
sůl | 1/2 lžičky |
nakrájené studené máslo | 150 g |
vejce | 1 ks |
kysaná smetana | 3 lžíce |
parmazán | 2 lžíce |
Na potírání: | |
rozpuštěné máslo | dle potřeby |
rozšlehané vajíčko | dle potřeby |
parmazán na posyp | 100 g |
Když se Vám ohlásí návštěva a vy doma nemáte nic k vínu a do obchodu je daleko!
Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl, vajíčko, parmazán, kysanou smetanu a nakrájené studené máslo. Propracujeme těsto a zabalíme ho do fólie a necháme v lednici nejméně hodinu. Pak těsto vyválíme, odkrojíme okraje, abychom měli rovný obdélník, potřeme ho máslem a posypeme parmazánem, který lehce přitiskneme dlaní na těsto. Nakrájíme proužky a každý stočíme. Poklademe je na plech vytřený máslem, tyčky potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme ještě parmazánem. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. dozlatova.
Podrobné info: