Ingredience: | |
sýr DŽIUGAS | 60 g |
slanina na kostičky | 150 g |
velká červená cibule | 1 ks |
větší vejce | 2 ks |
hladká mouka | 60 g |
polohrubá mouka | 60 g |
mléko / smetana | 120 ml |
jarní cibulka s natí | 1 ks |
stroužek česneku | 4 ks |
menší žampiony na plátky | 3 ks |
paprika uzená | 1 větší špetka |
himalájská sůl | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
pepř | 1 špetka |
čerstvá pažitka | 1 hrstička |
čerstvá petrželka | 1 hrstička |
olej na smažení |
Pokud máte rádi placičky na různé způsoby, tyto vám budou jednoduše chutnat. Buďto je můžete podávat, jako předkr,m lehkou večeři k vychlazenému pivku nebo můžete podávat, jako oběd se zeleninovým salátkem. Třeba takový Coleslaw by byl, jako příloha ideální.
Cibuli a jarní cibulku vložíme do sekáčku, nasekáme cibuli i cibulku na menší kousky.
Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr DŽIUGAS, obě vejce, špetku uzené papriky, bylinkovou sůl, pepř, pokrájenou slaninu, mléko, mouku, petrželku a pažitku. Nakonec vmícháme pokrájené žampiony.
Těsto dobře promícháme.
Pečící papír vložíme na plech, pokapeme olejem a vložíme do rozehřáté troubě. Když je olej rozehřátý, vyjmeme plech a polévkovou lžící uděláme na papíře tenčí placičky, které pak roztáhneme lžící do stran.
Vrátíme plech do trouby a smažíme placičky na 180-200 stupňů z obou stran dozlatova a dokřupava.