Pažitka
Název:

Křupavé sýrovo-cibulové placičky se slaninou a žampiony


Křupavé sýrovo-cibulové placičky se slaninou a žampiony


Ingredience:
Ingredience:
sýr DŽIUGAS60 g
slanina na kostičky150 g
velká červená cibule1 ks
větší vejce2 ks
hladká mouka60 g
polohrubá mouka60 g
mléko / smetana120 ml
jarní cibulka s natí1 ks
stroužek česneku4 ks
menší žampiony na plátky3 ks
paprika uzená1 větší špetka
himalájská sůl1 lžička
sůl1 špetka
pepř1 špetka
čerstvá pažitka1 hrstička
čerstvá petrželka1 hrstička
olej na smažení
Postup přípravy:

Pokud máte rádi placičky na různé způsoby, tyto vám budou jednoduše chutnat. Buďto je můžete podávat, jako předkr,m lehkou večeři k vychlazenému pivku nebo můžete podávat, jako oběd se zeleninovým salátkem. Třeba takový Coleslaw by byl, jako příloha ideální.

Cibuli a jarní cibulku vložíme do sekáčku, nasekáme cibuli i cibulku na menší kousky.
Přidáme nahrubo  nastrouhaný sýr DŽIUGAS, obě vejce, špetku uzené papriky, bylinkovou sůl, pepř, pokrájenou slaninu, mléko, mouku, petrželku a pažitku. Nakonec vmícháme pokrájené žampiony.
Těsto dobře promícháme.
Pečící papír vložíme na plech, pokapeme olejem a vložíme do rozehřáté troubě. Když je olej rozehřátý, vyjmeme plech a  polévkovou lžící uděláme na papíře  tenčí placičky, které pak roztáhneme lžící do stran.
Vrátíme plech do trouby a smažíme placičky na 180-200 stupňů  z obou stran dozlatova a dokřupava.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno