Ingredience: | |
větší kuřecí prsa vařená ve vývaru | 3 ks |
hotová polévka Cream of chicken soup (Marks and Spencer) | 1 plechovka |
zakysaná smetana | 1 kelímek |
brokolice | 1 ks |
červená paprika | 2 ks |
baby špenát | 2 hrsti |
fazolky | hrst |
rozpuštěné máslo | 80 - 100 g |
slané krekry TUC | 100 g |
Tentokrát přidávám jeden slaný recept na vynikající a jednoduché jídlo, které se skvěle hodí jak na večeři, tak na rychlý víkendový oběd. Asi jste si už všimli, že mám ráda různé zapečené pekáčky ať už s masem, těstovinami nebo čistě zeleninové. Taková jídla mají jedinečnou a plnou chuť, ale nenutí vás strávit půl dne v kuchyni. Receptem jsem se nechala inspirovat u mé oblíbené blogerky z blogu Jo Cooks, ale jak to tak u mě bývá, suroviny jsem vyladila podle své aktuální nálady a stavu ledničky. Na receptu mne zaujalo použití kuřecího krému z plechovky, a ačkoliv většinou takové věci nevyhledávám, nedalo mi to a chtěla jsem vyzkoušet, co se za tou chutí skrývá. Musím říct, že mě to velmi mile překvapilo a manžel si také nestěžoval. Tento pokrm podle mě představuje takový balzám na duši, který zahřeje tělo i mysl.
Vařená prsa necháme trochu zchladnout a natrháme na proužky. Brokolici očistíme, rozdělíme na růžičky a vaříme dvě minuty na páře. Papriku nakrájíme na proužky, špenát očistíme. Troubu rozehřejeme na 180°C. Ve větší misce smícháme polévku z plechovky se zakysanou smetanou. V jiné míse dobře promícháme kuře, brokolici, papriku, fazolky i špenát a přelijeme krémovou polévkou, opět promícháme, aby se všechny suroviny dobře obalily. Celou směs dáme do vymazaného, středně velkého pekáčku. Krekry nasypeme do mixéru a rozsekáme najemno do konzistence strouhanky. Rozdrcenými krekry posypeme rovnoměrně celý obsah pekáčku a zalijeme máslem. Pečeme v troubě asi 30-40 minut, dokud povrch nezačne zlátnout.
Podrobné info: