Ingredience: | |
mléko | 500 ml |
dětská krupička | 4 lžíce |
sůl | 1/2 lžičky |
cukr | hrst |
máslo | 2 lžíce |
granko | špetka |
kakao | špetka |
skořice | špetka |
máslo | 2 lžíce |
cukr moučka | hrstka |
Krupicová kaše, notorická lahůdka české domácí kuchyně. Však pokud děti odrostou, kolikrát si ji uděláte, jen tak pro sebe??? No? (smích)
Do studeného mléka dáme krupici a necháme minimálně 2 hodiny nabobtnat.
Poté ji osolíme a vaříme na mírném plameni za stálého míchání. Konzistenci nechám na vás: máte-li raději kaši řidší, dořeďte mlékem.
Osladíme dle chuti krupicovým cukrem, na závěr přidáme na zjemnění kousek másla.
Na talířích pocukrujeme dle chuti cukrem moučkovým, pokapeme rozpuštěným máslem a dochutíme libovolně perníkem, skořicí, grankem nebo kakaem.
Doboru chuť!