Pažitka
Název:

Krupicová kaše


Krupicová kaše


Ingredience:
Ingredience:
mléko500 ml
dětská krupička4 lžíce
sůl1/2 lžičky
cukr hrst
máslo2 lžíce
granko špetka
kakao špetka
skořice špetka
máslo2 lžíce
cukr moučka hrstka
Postup přípravy:

Krupicová kaše, notorická lahůdka české domácí kuchyně. Však pokud děti odrostou, kolikrát si ji uděláte, jen tak pro sebe??? No? (smích)

Do studeného mléka dáme krupici a necháme minimálně 2 hodiny nabobtnat.
Poté ji osolíme a vaříme na mírném plameni za stálého míchání. Konzistenci nechám na vás: máte-li raději kaši řidší, dořeďte mlékem.
Osladíme dle chuti krupicovým cukrem, na závěr přidáme na zjemnění kousek másla.
Na talířích pocukrujeme dle chuti cukrem moučkovým, pokapeme rozpuštěným máslem a dochutíme libovolně perníkem, skořicí, grankem nebo kakaem.

Doboru chuť!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno