Pažitka
Název:

Krupicová kaše


Krupicová kaše


Ingredience:
Ingredience:
mléko300 ml
sůl špetka
vanilkový extrakt (nemusí být)1 lžička
jemná krupice/dětská krupička2 vrchovaté lžíce (cca 25-30g)
cukr moučka, kakao, karob... na posypání
máslo dle chuti
hořká čokoláda dle chuti
Postup přípravy:

V novém roce je nejlepší začínat polehoučku, něco jednoduchého si proto dáme i tady. O své lásce ke krupicové kaši jsem se už zmiňovala, ovšem připravit ji byl pro mne vždycky trochu boj. Nikdy jsem nevěděla, kolik té krupice vlastně do mléka nasypat. Na začátku se zdálo, že je jí málo, přidávala jsem a přidávala, až kaše konečně zhoustla, a ve výsledku v ní stála lžíce. Protože ji teď svačím minimálně dvakrát týdně, konečně jsem vychytala pro mne ideální poměr mléka a krupice. Kaše je akorát na sytou odpolední svačinu (nebo snídani, pokud rádi snídáte sladké) a není ani příliš řídká, ani příliš hutná. Třeba se můj recept bude hodit i vám.

V rendlíku na mírném plameni přivedeme mléko k varu, přisypeme krupici a metličkou důkladně promícháme, aby se neutvořily hrudky. Za stálého míchání 3-5 minut povaříme, kaše postupně zhoustne.

Na talíři ji podle chuti pocukrujeme, posypeme kakaem/karobem a poklademe tenkými plátky másla. Navrch můžeme dát i kostičku čokolády, případně kaši čokoládou postrouhat.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Kateřina Šišková

    zavřít okno