Pažitka
Název:

Krupicové noky z odpalovaného těsta


Krupicové noky z odpalovaného těsta


Ingredience:
Ingredience:
mléko200 ml
sůl lžička
krupice100 g
vejce2 ks
máslo30 g
muškátového oříšku špetka
Postup přípravy:

Pokud neholdujete těžkým přílohám, vyzkoušejte tyto krupicové nočky. Za pár minut máte chutnou přílohu k omáčce či guláši.

Do hrnce nalejeme mléko a přivedeme k varu.
Vhodíme máslo a sůl. Až nám mléko vče a máslo je zcela rozpuštěné, tak tenkým pramínkem přisypáváme krupici. Intezivně mícháme ( odpalujeme ) dokud se nám těsto nelepí na stěny hrnce ani na vařechu. Přidáme muškátový oříšek a necháme vychládnout.
Pak do této hmoty přidáme vajíčka jedno po druhém. Důkladně vymícháme. Lžící nebo pomocí dvou lžic vykrajujeme noky, které házíme do vroucí osolené vody.
Vaříme 2 až 3 minuty. Noky se hodí k různým omáčkám nebo i k masu se šťávou. Můžeme použít i jako zavářku do polévky, v tom případě noky vykrajujeme lžičkou.
Rada na závěr: Před každým dalším tvarováním noků namáčíme lžíce ve vroucí vodě.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno