Ingredience: | |
krůtí stehna | 2 ks |
česnek nebo domácí česneková pasta | dle chuti |
rozmarýn | pár snítek |
jalovec | pár kuliček |
nové koření | pár kuliček |
bobkový list | |
chilli | dle chuti |
mletý kmín | špetka |
mrkev | 1 ks |
nakládané cibulky | několik |
slanina | 10 dkg |
česnek | 2 stroužky |
červené víno | 2 dcl |
Pokud jste příznivci krůtího masa, určitě si na tomto receptu pochutnáte. Přidejte trochu kvalitního červeného vína, jalovec a budete "zírat", jaká chuť se z ingrediencí vykouzlí.
Maso si naložíme den předem do marinády. Stehna pořádně pomažeme česnekem a vložíme do oleje, kam jsme dali koření a bylinky. Druhý den si připravíme pánev a na něm osmahneme slaninu a přidáme stehna. Pak přendáme do pekáčku, přidáme nakrájenou mrkev, několik nakládaných cibulek a mírně podlijeme. Pečeme asi hodinku přikryté a pak odkryjeme. Přidáme víno a pečeme odkryté alespoň další půl hodinku. Poté maso vyndáme. Výpek si přelijeme do kastrůlku a rozmixujeme. Podáváme s restovanou zeleninou a pečeným bramborem.
Podrobné info: