Pažitka
Název:

Krůta na divoko


Krůta na divoko


Ingredience:
Ingredience:
krůtí stehna2 ks
česnek nebo domácí česneková pasta dle chuti
rozmarýn pár snítek
jalovec pár kuliček
nové koření pár kuliček
bobkový list
chilli dle chuti
mletý kmín špetka
mrkev1 ks
nakládané cibulky několik
slanina10 dkg
česnek2 stroužky
červené víno2 dcl
Postup přípravy:

Pokud jste příznivci krůtího masa, určitě si na tomto receptu pochutnáte. Přidejte trochu kvalitního červeného vína, jalovec a budete "zírat", jaká chuť se z ingrediencí vykouzlí.

Maso si naložíme den předem do marinády. Stehna pořádně pomažeme česnekem a vložíme do oleje, kam jsme dali koření a bylinky. Druhý den si připravíme pánev a na něm osmahneme slaninu a přidáme stehna. Pak přendáme do pekáčku, přidáme nakrájenou mrkev, několik nakládaných cibulek a mírně podlijeme. Pečeme asi hodinku přikryté a pak odkryjeme. Přidáme víno a pečeme odkryté alespoň další půl hodinku. Poté maso vyndáme. Výpek si přelijeme do kastrůlku a rozmixujeme. Podáváme s restovanou zeleninou a pečeným bramborem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Tereza Buranská

    zavřít okno