krůtí maso (měla jsem vykostěné spodní stehno) | 500 g |
cibule | 1 ks |
sádlo | 2 lžíce |
kysané zelí | 400 g |
česnek | 2 stroužky |
červená paprika | 1 ks |
zelená paprika | 1 ks |
mletá sladká paprika | 1 lžíce |
víno, vývar nebo voda + gelový bujon | 100 ml |
středně velká brambora | 1 ks |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
Ingredience: |
Krůtí maso na guláš se hodí, víc než myslíte. Zkuste si ho doma také.
Na rozpáleném sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme osolené, opepřené a na kostky nakrájené maso. Zarestujeme, podlijeme vínem, vývarem nebo vodou, přidáme gelový bujon a dusíme do téměř měkka. Poté přidáme překrájené, eventuelně propláchnete zelí a po cca 10 minutách na větší kostky nakrájené papriky. Dusíme pospolu dalších cca 10 minut. Nakonec přidáme najemno nastrouhanou bramboru, která nám to celé zahustí. Podle chuti dosolíme a můžeme servírovat.
Podrobné info: