Ingredience: | |
krůtí játra | 500 g |
sladká chilli omáčka | 100 ml |
vývar nebo voda | 100 ml |
dýně Hokaido | 200 g |
barevná paprika | 3 ks |
menší cibule | 1 ks |
prolisovaný česnek | 2 stroužky |
olej | 2 lžíce |
Solamyl rozmíchaný v 50 ml studené vodě | 1 lžíce |
sůl | dle chuti |
zelené bylinky | dle chuti |
Máte rádi krůtí játra? Jestli ano, vyzkoušejte kombinaci s dýní Hokaido.
Játra opláchneme, očistíme a ve spoji překrojíme.
Pokud má dýně hezkou, zdravou slupku, nemusíme ji loupat, pouze ji nakrájíme na silnější proužky. Papriky také nakrájíme na proužky a cibuli na tenké půlměsíčky.
V kastrolu na rozehřátém oleji orestujeme cibuli do sklovita. Přidáme játra a prudce osmahneme. Podlijeme chilli omáčkou a vývarem. Přidáme nakrájenou zeleninu, prolisovaný česnek a promícháme.
Pod pokličkou za občasného promíchávání dusíme 15 minut, poté přidáme solamyl a 2 minuty provaříme.
Dochutíme solí a podáváme s rýží, nebo s bramboráčky.
Místo krůtích můžeme použít kuřecí, nebo králičí játra.
Podrobné info: