Pažitka
Název:

Krůtí játra na zelenině


Krůtí játra na zelenině


Ingredience:
Ingredience:
krůtí játra500 g
sladká chilli omáčka100 ml
vývar nebo voda100 ml
dýně Hokaido200 g
barevná paprika3 ks
menší cibule1 ks
prolisovaný česnek2 stroužky
olej2 lžíce
Solamyl rozmíchaný v 50 ml studené vodě1 lžíce
sůl dle chuti
zelené bylinky dle chuti
Postup přípravy:

Máte rádi krůtí játra? Jestli ano, vyzkoušejte kombinaci s dýní Hokaido.

Játra opláchneme, očistíme a ve spoji překrojíme.
Pokud má dýně hezkou, zdravou slupku, nemusíme ji loupat, pouze ji nakrájíme na silnější proužky. Papriky také nakrájíme na proužky a cibuli na tenké půlměsíčky.
V kastrolu na rozehřátém oleji orestujeme cibuli do sklovita. Přidáme játra a prudce osmahneme. Podlijeme chilli omáčkou a vývarem. Přidáme nakrájenou zeleninu, prolisovaný česnek a promícháme.
Pod pokličkou za občasného promíchávání dusíme 15 minut, poté přidáme solamyl a 2 minuty provaříme.
Dochutíme solí a podáváme s rýží, nebo s bramboráčky.

Místo krůtích můžeme použít kuřecí, nebo králičí játra.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno