Pažitka
Název:

Krůtí játra v česnekovém boku, na cibuli a rybízové šťávě


Krůtí játra v česnekovém boku, na cibuli a rybízové šťávě


Ingredience:
Ingredience:
krůtí játra750 g
tenké plátky česnekového boku250 g
šťáva černého rybízu150 ml
cibule3 ks
olej1 lžíce
sladká sojová omáčka2 lžíce
celý kmín1 lžička
sůl dle chuti
mletý pepř dle chuti
nasekané zelené bylinky dle chuti
Postup přípravy:

V kuchyni ráda experimentuji a občas používám suroviny, které se na první pohled nemusí každému zamlouvat. Pokud nemáte rádi výslednou lehce navinulou chuť šťávy, tak na podlití použijte červené víno, nebo černé pivo. 

Troubu předehřejeme na 180°C.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké půlměsíčky. Dáme ji do zapékací mísy, přidáme sojovou omáčku, olej, kmín a špetku pepře. Zalijeme rybízovou šťávou a promícháme.

Játra očistíme od blan a tuku, opláchneme, osušíme a lehce opepříme. Každý kousek jater zabalíme do dvou plátků česnekového boku, sepneme párátkem a naskládáme na připravenou směs do zapékací mísy.

Vložíme do trouby a pečeme 25 minut.

Šťávu podle potřeby dochutíme solí, vše posypeme zelenými bylinkami a podáváme s čerstvým pečivem. Také se hodí opékané brambory, nebo hranolky.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno