Ingredience: | |
krůtí játra | 750 g |
tenké plátky česnekového boku | 250 g |
šťáva černého rybízu | 150 ml |
cibule | 3 ks |
olej | 1 lžíce |
sladká sojová omáčka | 2 lžíce |
celý kmín | 1 lžička |
sůl | dle chuti |
mletý pepř | dle chuti |
nasekané zelené bylinky | dle chuti |
V kuchyni ráda experimentuji a občas používám suroviny, které se na první pohled nemusí každému zamlouvat. Pokud nemáte rádi výslednou lehce navinulou chuť šťávy, tak na podlití použijte červené víno, nebo černé pivo.
Troubu předehřejeme na 180°C.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké půlměsíčky. Dáme ji do zapékací mísy, přidáme sojovou omáčku, olej, kmín a špetku pepře. Zalijeme rybízovou šťávou a promícháme.
Játra očistíme od blan a tuku, opláchneme, osušíme a lehce opepříme. Každý kousek jater zabalíme do dvou plátků česnekového boku, sepneme párátkem a naskládáme na připravenou směs do zapékací mísy.
Vložíme do trouby a pečeme 25 minut.
Šťávu podle potřeby dochutíme solí, vše posypeme zelenými bylinkami a podáváme s čerstvým pečivem. Také se hodí opékané brambory, nebo hranolky.
Podrobné info: