Ingredience: | |
krůtí játra | 500 g |
pažitkové pesto | 3 lžíce |
sůl | dle chuti |
Na obalení: | |
rozšlehané vejce se špetkou soli | 2 ks |
hladká mouka | dle potřeby |
strouhanka smíchaná se 3 lžícemi lněného semínka | dle potřeby |
Na smažení: | |
olej | dle potřeb |
Moc nám chutnají smažená drůbeží játra. Když se před obalením v trojobalu nechají půl hodinky marinovat v pažitkovém pestu, je to náramná dobrota.
Játra opláchneme, očistíme a osušíme. Ostrým nožem prořízneme na větší plátky a každý plátek z jedné strany pomažeme pestem.
Plátky navrstvíme na sebe a dáme na půl hodiny odležet do lednice.
Poté játra zlehka osolíme, obalíme v mouce, vejcích a strouhance se semínky.
Na rozehřátém oleji pozvolna smažíme po obou stranách do zlatavé barvy.
Vhodná příloha je bramborový salát, vařený brambor, nebo bramborová kaše.
Podrobné info: