Pažitka
Název:

Krůtí játra v pažitkovém pestu, smažená v trojobalu


Krůtí játra v pažitkovém pestu, smažená v trojobalu


Ingredience:
Ingredience:
krůtí játra500 g
pažitkové pesto3 lžíce
sůl dle chuti
Na obalení:
rozšlehané vejce se špetkou soli2 ks
hladká mouka dle potřeby
strouhanka smíchaná se 3 lžícemi lněného semínka dle potřeby
Na smažení:
olej dle potřeb
Postup přípravy:

Moc nám chutnají smažená drůbeží játra. Když se před obalením v trojobalu nechají půl hodinky marinovat v pažitkovém pestu, je to náramná dobrota.

Játra opláchneme, očistíme a osušíme. Ostrým nožem prořízneme na větší plátky a každý plátek z jedné strany pomažeme pestem.

Plátky navrstvíme na sebe a dáme na půl hodiny odležet do lednice.

Poté játra zlehka osolíme, obalíme v mouce, vejcích a strouhance se semínky.

Na rozehřátém oleji pozvolna smažíme po obou stranách do zlatavé barvy.

Vhodná příloha je bramborový salát, vařený brambor, nebo bramborová kaše.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno