Ingredience: | |
krůtí játra | 500 g |
100% pomerančová šťáva | 200 ml |
drůbeží vývar nebo voda | 50 ml |
solamyl | 1/2 lžičky |
worcesterová omáčka | 2 lžičky |
oregano | 1 lžička |
prolisovaný česnek | 2 stroužky |
přepuštěné máslo | 2 lžíce |
sůl | dle chuti |
mletý pepř | dle chuti |
Již delší dobu jsem nic nepřidávala,tak dnes jen takovou malou rychlovku.Je to sice z vnitřností,ale jídlo je rychlé a nám chutnalo.
Játra očistíme, osušíme a ve spoji rozřízneme.
V pánvi rozehřejeme tuk a játra ze všech stran prudce opečeme. Podlijeme pomerančovou šťávou, přidáme worcester a oregano a pod pokličkou dusíme slabým varem 8minut.
Poté zahustíme solamylem, který jsme rozmíchali v chladné tekutině, přidáme česnek, nebo zázvor a necháme 2minuty projít varem.
Podle potřeby dochutíme a podáváme s rýží.