Ingredience: | |
krůtí prsa | 500 g |
větší cibule | 1 ks |
pórek | 1 ks |
celer | 3 řapíky |
česnek | 1 stroužek |
cizrna | 1 a 1/2 plechovky |
saturejka | 1 snítka |
majoránka | špetka |
Ghíčko | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Postupem času už jsme si všichni zvykli na nezahušťované omáčky nebo ještě lépe řečeno - "samozahušťované". Vůbec nám klasická jíška nechybí, tu si užijeme jednou za čas u babiček a stačí to.
Krůtí maso si nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Na lžíci ghíčka osmahneme nakrájenou cibuli. Když začne chytat barvu, shrneme jí stranou a přidáme krůtí maso. To necháme zprudka orestovat, aby se zatáhlo. Poté přidáme na kolečka nakrájený pórek, očištěné celerové řapíky, slitou cizrnu a nakrájený nebo prolisovaný česnek. Ještě chvíli společně opékáme a pak podlijeme vodou nebo vývarem, ale jen tak, aby bylo maso se zeleninou ponořené. Přidáme lístky saturejky, majoránku, pepř a sůl. Dusíme na mírném plameni, dokud není maso měkké. Pak ho vyjmeme, směs rozmixujeme ponorným mixérem a případně ještě dochutíme. Nakonec maso vrátíme do omáčky a můžeme podávat. Já jsem zvolila jako přílohu bulgur, ale určitě se bude hodit i rýže nebo brambor.
Podrobné info: