Pažitka
Název:

Krůtí kostky s cizrnovo-pórkovou omáčkou


Krůtí kostky s cizrnovo-pórkovou omáčkou


Ingredience:
Ingredience:
krůtí prsa500 g
větší cibule1 ks
pórek1 ks
celer3 řapíky
česnek1 stroužek
cizrna1 a 1/2 plechovky
saturejka1 snítka
majoránka špetka
Ghíčko dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Postupem času už jsme si všichni zvykli na nezahušťované omáčky nebo ještě lépe řečeno - "samozahušťované". Vůbec nám klasická jíška nechybí, tu si užijeme jednou za čas u babiček a stačí to.

Krůtí maso si nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Na lžíci ghíčka osmahneme nakrájenou cibuli. Když začne chytat barvu, shrneme jí stranou a přidáme krůtí maso. To necháme zprudka orestovat, aby se zatáhlo. Poté přidáme na kolečka nakrájený pórek, očištěné celerové řapíky, slitou cizrnu a nakrájený nebo prolisovaný česnek. Ještě chvíli společně opékáme a pak podlijeme vodou nebo vývarem, ale jen tak, aby bylo maso se zeleninou ponořené. Přidáme lístky saturejky, majoránku, pepř a sůl. Dusíme na mírném plameni, dokud není maso měkké. Pak ho vyjmeme, směs rozmixujeme ponorným mixérem a případně ještě dochutíme. Nakonec maso vrátíme do omáčky a můžeme podávat. Já jsem zvolila jako přílohu bulgur, ale určitě se bude hodit i rýže nebo brambor.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno