Pažitka
Název:

Krůtí kousky v sladkokyselé omáčce


Krůtí kousky v sladkokyselé omáčce


Ingredience:
Ingredience:
krůtí prsa zbavené kůže450 g
škrob2 lžíce
sůl dle chuti
olej trochu
cukr krupice dle chuti
vývar nebo voda dle potřeby
sladkokyselá omáčka3 lžíce
sojová omáčka dle chuti
bílé víno dle chuti
škrob dle potřeby
arašídy nebo mandle, případně sezamová semínka dle chuti
Postup přípravy:

Dnes mám pro vás jeden recept z "šuplíku". Z šuplíku proto, že patří k našim oblíbeným, ale nepřipravovala jsem ho aktuálně dneska. Ale protože jsem koukala, že jsem vás s recepty teď nějak šidila, "vyhrabala" jsem dnes právě tento recept.

Mnoho lidí nemá rádo sladkou chuť při přípravě masa. Já patřím k té druhé skupině, která si i tuto úpravu masa občas ráda dopřeje!

Krůtí prsa zbavená kůže si nakrájíme  na kostičky, přidáme 2 lžíce škrobu, osolíme, pořádně promícháme a necháme odležet. Potom na pánvi na oleji kousky masa osmažíme. Když je maso ze všech stran osmažené do zlatova, přendáme do nějaké misky. Na pánvičku přilijeme asi lžíci oleje, přidáme 2 lžíce cukru a necháme zkaramelizovat. Potom zalijeme asi 2 deckama vývaru nebo vody, přidáme 3 lžíce sladkokyselé omáčky, 3 lžíce sojovky, 1 - 2 decky vína a necháme provařit, zahustíme škrobem zředěným ve vodě, vhodíme do omáčky zpět maso a přidáme pražené arašídy nebo mandle, případně sezamová semínka. Podáváme s rýží. Krůtí kousky děláme pravidelně jako poslední večeři v roce a potom ještě i několikrát do roka, tak pokud budete mít chuť, můžete vyzkoušet také.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Radka Šofrlová

    zavřít okno