Ingredience: | |
krůtí prsa zbavené kůže | 450 g |
škrob | 2 lžíce |
sůl | dle chuti |
olej | trochu |
cukr krupice | dle chuti |
vývar nebo voda | dle potřeby |
sladkokyselá omáčka | 3 lžíce |
sojová omáčka | dle chuti |
bílé víno | dle chuti |
škrob | dle potřeby |
arašídy nebo mandle, případně sezamová semínka | dle chuti |
Dnes mám pro vás jeden recept z "šuplíku". Z šuplíku proto, že patří k našim oblíbeným, ale nepřipravovala jsem ho aktuálně dneska. Ale protože jsem koukala, že jsem vás s recepty teď nějak šidila, "vyhrabala" jsem dnes právě tento recept.
Mnoho lidí nemá rádo sladkou chuť při přípravě masa. Já patřím k té druhé skupině, která si i tuto úpravu masa občas ráda dopřeje!
Krůtí prsa zbavená kůže si nakrájíme na kostičky, přidáme 2 lžíce škrobu, osolíme, pořádně promícháme a necháme odležet. Potom na pánvi na oleji kousky masa osmažíme. Když je maso ze všech stran osmažené do zlatova, přendáme do nějaké misky. Na pánvičku přilijeme asi lžíci oleje, přidáme 2 lžíce cukru a necháme zkaramelizovat. Potom zalijeme asi 2 deckama vývaru nebo vody, přidáme 3 lžíce sladkokyselé omáčky, 3 lžíce sojovky, 1 - 2 decky vína a necháme provařit, zahustíme škrobem zředěným ve vodě, vhodíme do omáčky zpět maso a přidáme pražené arašídy nebo mandle, případně sezamová semínka. Podáváme s rýží. Krůtí kousky děláme pravidelně jako poslední večeři v roce a potom ještě i několikrát do roka, tak pokud budete mít chuť, můžete vyzkoušet také.
Podrobné info: