Pažitka
Název:

Krůtí maso zapečené na pórku, bílé ředkvi, celeru, mrkvi s rýží


Krůtí maso zapečené na pórku, bílé ředkvi, celeru, mrkvi s rýží


Ingredience:
Ingredience:
krůtí prsní řízky150 g
pórek110 g
řapíkatý celer40 g
bílá ředkev1 ks
mrkev2 ks
cizrnová mouka na zahuštění2 lžíce
kmín dle chuti
sůl dle chuti
kurkuma špetka
voda na podlití dle potřeby
řepkový olej dle potřeby
kulatozrnná rýže dle potřeby
Postup přípravy:

Dnes jsem si to v kuchyni trošku zkomplikovala. Pro manžela a pro mě jsem upekla květák v pikantní hrašce a našemu malému strávníčkovi jsem se rozhodla připravit omáčku a zeleninové mickey mause. Sporák téměř plný a při pohledu z okna ven, kde svítilo sluníčko, se mi vážně nechtělo trávit čas u vaření, a tak jsem se rozhodla pro rychlou akci v troubě.

Do zapékací mísy dáme pokrájenou zeleninu, přidáme maso, sůl, kmín, olej, podlijeme vodou, ve které jsme si rozkvrdlali cizrnovou mouku a důkladně vše společně zamícháme. Pečeme přiklopené na 200°C do změknutí masa a zeleniny. Podáváme s libovolnou přílohou, já dnes zvolila kulatozrnnou rýži.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno