Pažitka
Název:

Krůtí medailonky


Krůtí medailonky


Ingredience:
Ingredience:
krůtí prsa4 ks
sůl špetka
pepř špetka
grilovací koření špetka
mleté maso250 g
smetana2 dcl
strouhaný sýr100 g
uzené maso70 g
čerstvé bylinky (rozmarýn, oregano) dle chuti
máslo tenký plátek
hořčice1 lžička
smetana (do šťávy)2 lžíce
Postup přípravy:

Krůtí maso je při dobré úpravě šťavnaté a hodí se na veškeré úpravy a kombinace. Já se pořád držím zdravějších variant stravy, tak zde máte jeden tip, na kterém si pochutnáte.

Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme smetanu, bylinky, uzené a sýr. Vše dobře promícháme.
Krůtí plátky naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe masovou náplní, zabalíme a spíchneme párátkem. Medajlonky posypeme grilovacím kořením a orestujeme zprudka na olivovém nebo slunečnicovém či řepkovém oleji. Pak trochu podlijeme vodou a dusíme doměkka. Do šťávy přidáme kousek másla, hořčici a smetanu.
Jako přílohu jsem udělala dušené kapustičky.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno