Ingredience: | |
krůtí prsa | 4 ks |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
grilovací koření | špetka |
mleté maso | 250 g |
smetana | 2 dcl |
strouhaný sýr | 100 g |
uzené maso | 70 g |
čerstvé bylinky (rozmarýn, oregano) | dle chuti |
máslo | tenký plátek |
hořčice | 1 lžička |
smetana (do šťávy) | 2 lžíce |
Krůtí maso je při dobré úpravě šťavnaté a hodí se na veškeré úpravy a kombinace. Já se pořád držím zdravějších variant stravy, tak zde máte jeden tip, na kterém si pochutnáte.
Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme smetanu, bylinky, uzené a sýr. Vše dobře promícháme.
Krůtí plátky naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe masovou náplní, zabalíme a spíchneme párátkem. Medajlonky posypeme grilovacím kořením a orestujeme zprudka na olivovém nebo slunečnicovém či řepkovém oleji. Pak trochu podlijeme vodou a dusíme doměkka. Do šťávy přidáme kousek másla, hořčici a smetanu.
Jako přílohu jsem udělala dušené kapustičky.