Pažitka
Název:

Krůtí mletá roláda s čedarem, plněná vejci


Krůtí mletá roláda s čedarem, plněná vejci


Ingredience:
Ingredience:
mleté krůtí maso600 g
sůl dle chuti
pepř dle chuti
strouhaný čedar200 g
uzená paprika dle chuti
nať z jarní cibulky dle potřeby
strouhanka dle potřeby
mléko dle potřeby
vejce uvařená natvrdo2 - 3 ks
Postup přípravy:

Výborné jsou kuřecí nebo krůtí řízečky z mletého masa a strouhaného sýru, ale tentokrát jsem zkusila na tento způsob i roládu, která byla opravdu výborná. Navíc jsem ji pekl v alobalu, takže kdo má rád maso bez tuku, doporučuji.

Krůtí mleté maso smícháme se strouhaným sýrem, solí, uzenou paprikou, pepřem a mlékem a dáme přes noc do lednice. Druhý den maso smícháme podle potřeby se strouhankou. Připravíme si uvařená vejce natvrdo. Z masa si uděláme velký plát, který poklademe za sebou vejci, posypeme natí z jarní cibulky a pomocí alobalu zavineme v roládu. Vložíme ji do pekáčku, přilijeme trochu vody a pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 35 minut. Po této době odstraníme alobal a pečeme dál dozlatova ještě cca 20 minut. Do pekáčku přidáme pokrájenou jarní cibulku (můžeme přidat i máslo), ale není nutné. Podáváme například s bramborovou kaší.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno