Ingredience: | |
krůtí stehenní sval bez kosti a kůže | 2 ks |
přepuštěné máslo | 100 ml |
100% pomerančová šťáva | 400 ml |
cibule | 2 ks |
česnek | 4 stroužky |
celý kmín | 1 lžíce |
celý pepř nadrcený v hmoždíři | 1 lžička |
sůl | dle chuti |
vývar na podlívání | 100 - 150 ml |
Vyzkoušejte dát obyčejnou pečenou klasiku do "svátečního" kabátku.
Maso opláchneme, osušíme a dáme do pekáčku. Posypeme drobně nakrájenou cibulí a česnekem. Osolíme, okmínujeme, přidáme pepř a tekuté přepuštěné máslo. Rukama vše do masa vmasírujeme, zalijeme pomerančovou šťávou, přiklopíme druhou částí pekáčku a dáme přes noc do chladna. Podle možností alespoň jednou maso v pekáčku otočíme.
Druhý den opět vše v pekáčku rukama "promasírujeme" a poté v předehřáté troubě na 180°C pečeme přikryté cca 150 minut doměkka. 20minut před koncem odkryté dopékáme na barvičku.
Během pečení přelíváme vypečenou šťávou a podle potřeby podlíváme vývarem.
Podáváme s pečivem, nebo přílohou která nám vyhovuje.