Pažitka
Název:

Krůtí nakládaná masová směs v povidlech a medu se zeleninou a rýží


Krůtí nakládaná masová směs v povidlech a medu se zeleninou a rýží


Ingredience:
Ingredience:
krůtí prsní řízky4 - 5 ks
med1,5 lžíce
švestková povidla2 lžíce
lahůdková červená paprika Grešík dle chuti
česnek4 stroužky
mletý kmín1/2 lžičky
dle chutisůl
České Ghíčko Bio dle potřeby
pórek1/4 ks
bílá cibule1 ks
mrkev2 ks
hrášek2 - 3 hrsti
rýže dle potřeby
tamari - sojová fermentovaná omáčka dle chuti
pórek dle chuti
sezamová semínka dle chuti
Postup přípravy:

Mlsná, mlsná, mlsná, krásné počasí a to prostě láká ke grilovačce.

Včera jsme grilovali a dnes se recyklovalo. Včera jsme si debužírovali, grilovali jsme krůtí masíčko naložené v medu, švestkových povidlech, červené paprice, česneku, kmínu a soli. Podávali jsme s opečenými bramborami na tymiánu. Jelikož jsme si nacpali pupky k prasknutí a už nebylo místo, schovali jsme si naložené maso na druhý den. Naložené maso jsem restovala na Ghí, dala do kastrůlku a přiklopila poklicí. Na výpeku jsem orestovala pórek, cibuli a následně již jen přidala uvařenou mrkev a hrášek v páře. Vrátila jsem zpět maso, dochutila červenou paprikou, dosolila a přimíchala vařenou rýži. Pro dospělé jsem navíc přidala do směsi Tamari a na olivovém oleji opečený pórek a sezamové semínko. Luxusní, rychlá pochoutka, která potěší velké i malé.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno