Pažitka
Název:

Krůtí omáčka s mrkvičkou a petrželkou, zahuštěná teff a cizrnovou moukou s brambůrkami a pažitkou


Krůtí omáčka s mrkvičkou a petrželkou, zahuštěná teff a cizrnovou moukou s brambůrkami a pažitkou


Ingredience:
Ingredience:
tuk dle potřeby
krůtí prsní řízky200 g
petržel1 ks
střední mrkev4 ks
brambory3 ks
teff mouka světlá dle potřeby
cizrnová mouka hladká dle potřeby
voda dle potřeby
pažitka na ozdobení
Postup přípravy:

Tato masová směs se zeleninou je naše oblíbená. Tentokrát jsem použila na její zahuštění teff a cizrnovou mouku.

Na tuku si orestujeme na kostičky pokrájené krůtí maso, přidáme na kostičky pokrájenou mrkev, petržel, krátce prohřejeme a podlijeme vodou. Když je zelenina měkká, zahustíme teef a cizrnovou moukou, krátce povaříme, podáváme s vařeným bramborem, který si posypeme pažitkou.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno