Pažitka
Název:

Krůtí prsa na parmazánu a smetaně


Krůtí prsa na parmazánu a smetaně


Ingredience:
Ingredience:
krůtí prsa300 g
hladká mouka2 lžíce
strouhaný parmazán hrst
sůl dle chuti
pepř dle chuti
olivový olej2 lžíce
máslo2 lžičky
česnek3 stroužky
drůbeží vývar150 ml
smetana ke šlehání100 ml
nastrouhaný parmazán2 lžíce
kapary2 lžíce
citronová šťáva1 lžíce
nasekaná petrželka dle chuti
Postup přípravy:

Krůtí maso je velmi zdravé a chutné, jen se s ním musí umět a musíte vědět, jak se která část tohohle velkého ptáka chová. Prsa jsou dobrá hlavně rychle restovaná, maso zůstane šťavnaté a omáčka z parmazánu a smetany ho skvěle doplňuje. A nezapomeňte na kapary, ty omáčce dodají tu správnou tečku.

Omáčky moc není a po smíchání s těstovinami to vypadá, že všechna "zmizí", ale ona jen obalí těstoviny a ty po ní chutnají fantasticky.

Recept jsem našla v říjnovém Albert magazínu a trochu si ho upravila. A chutná i dětem - ale těm nedávám na talíř kapary, protože je plivou (smích).

Krůtí prsa nařežeme na 1 cm vysoké plátky, osolíme a opepříme. V misce smícháme hladkou mouku s hrstí parmazánu a maso v této směsi obalíme.

Do pánve vložíme olej a máslo a na středním plameni rozpálíme. Do tuku vložíme maso a opečeme ho z obou stran do zlatova (asi 3 minuty z každé strany). Mezitím si očistíme česnek a nakrájíme na silnější plátky. Když je maso hotové, do pánve přihodíme česnek a asi minutu restujeme, než se rozvoní. Pak česnek vyndáme.

Do pánve přilijeme vývar a přivedeme k varu. Pak přilijeme smetanu (já raději používám tučnou, ale jde použít i na vaření nebo plnotučné mléko, ale obě varianty se mohou srazit), přivedeme k varu a přisypeme parmazán. Mícháme do zhoustnutí. Do omáčky vmícháme kapary a citronovou šťávu, ještě chviličku provaříme a pak pánev odstavíme.

Podáváme s těstovinami ozdobené sekanou petrželkou.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Marcela Prachařová

    zavřít okno