Ingredience: | |
České Ghíčko Bio | dle potřeby |
krůtí prsní řízky | 3 - 4 ks |
větší dýně Hokaido | 1/4 ks |
bílá cibule | 1 ks |
cherry rajčata | 8 ks |
bazalka | dle chuti |
česnek | dle chuti |
červená lahůdková paprika Grešík | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
kuskus | dle potřeby |
polosladké červené víno | dle chuti |
vývar či voda | dle potřeby |
masový vývar | dle potřeby |
Zdobení: | |
pórek, rajčata, rukola, prohřáté na oleji |
Jsou dny, kdy mě nebaví trávit hodiny v kuchyni, a sáhnu po rychlé přípravě jídla. Navíc toto jídlo jsem připravovala zrovna ve dnech, kdy venku svítilo sluníčko a vypadalo to na konečně začínající jaro. Udělala jsem rychlý oběd a pustili jsme se do práce kolem domečku a rytí skleníku. Už nám to brzy nastane a já se strašně těším na domácí ovoce a zeleninu. Snad se povede sezóna a budeme si moc dopřát vlastní úrodu A nyní k přípravě receptu.
Krůtí maso osolíme a posypeme lahůdkovou paprikou. Na rozpálené pánvi, ve které jsme rozpustili Ghí, opečeme krůtí prsní řízky. Dáme stranou do hrnce a přiklopíme poklicí. Do výpeku z masa přidáme posekanou cibuli, česnek, orestujeme, přidáme očištěnou a pokrájenou dýni a rajčata. Vše společně prohřejeme, zalijeme vodou, vývarem či pro dospělé vínem a vaříme do změknutí zeleniny. Během vaření přidáme česnek a bazalku, hlídáme a redukujeme na požadovanou hustotu výsledné omáčky. Když je zelenina měkká, rozmixujeme ji tyčovým mixérem. V případě potřeby dosolíme či dokořeníme. Můžeme přidat pár kapek sojové omáčky, případně pokud máte raději sladší verzi, tak přisladíme, já jsem neměla potřebu. Pokud chceme omáčku hladkou, přepasírujeme ji.
Podáváme s kuskusem či jinou přílohou. Kuskus nasypeme do hrnce, zalijeme horkým masovým vývarem v poměru 1:2, přiklopíme a necháme 10 - 15 minut stát.
A už jen chybí připravit zdobení. Na oleji si prohřejeme pokrájená cherry rajčata, pórek a rukolu. Můžeme lehce osolit a opepřit.
Vyndáme maso z hrnce, přidáme kopeček kuskusu, nalijeme omáčku a ozdobíme prohřátou zeleninou.
Přeji dobrou chuť.
Podrobné info: