Ingredience: | |
větší krůtí prsíčka | 2 ks |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
mletá červená paprika | dle chuti |
bílé suché víno | cca 1 - 2 hrnky |
baby špenát | dle potřeby |
máslo | kousek |
olivový olej | dle potřeby |
čerstvý tymián | dle chuti |
česnek | cca 3 stroužky |
Tento recept je poměrně rychlovka, je vynikající, jednoduché a jako přílohu můžete zvolit bramborovou kaši, šťouchané brambory nebo také pečenou variantu, dále jsme vyzkoušeli i kuskus nebo rýži a také super, takže to je jen na Vás na co máte momentálně chuť.
Nejprve si ochutíme maso solí, pepřem a mletou paprikou. Do pánve dáme kousek másla a trošku olivového oleje, na pánvi opečeme maso z obou stran dozlatova. Poté přidáme česnek a tymián, dvě minutky opékáme. Zalijeme hrnkem vína a necháme na mírném ohni opékat, dokud maso nebude měkké a dobře propečené. Je možné, že během procesu budete muset ještě přilít trochu vína.
Jakmile bude maso hotové, přidáme ke zbývající omáčce kousek másla a špenát. Necháme zavadnout a servírujeme. Pokud se rozhodnete pro kuskus nebo rýži určitě udělejte víc omáčky. Výsledná omáčka je sladkokyselá po vínu a jemná díky máslíčku. Prostě dokonalost.
Podrobné info: