Pažitka
Název:

Krůtí řízky marinované a poté smažené


Krůtí řízky marinované a poté smažené


Ingredience:
Ingredience:
krůtí stehenní řízky (1ks cca 200g)4 ks
česnek2 stroužky
med2 lžíce
sušený zázvor3/4 lžičky
citronový pepř1/2 lžičky
pomeranče (šťáva)2 ks
sůl dle chuti
strouhanka na obalení
sádlo na smažení
Postup přípravy:

Není nad pořádný kus masa. A když je masíčko pěkně přes noc naložené v chutné marinádě, pak se na jazyku jen rozplývá.

V uzavíratelné nádobě důkladně prošleháme pomerančovou šťávu společně s medem, zázvorem, pepřem a prolisovaným česnekem. 

Řízky očistíme a propícháme tenderizérem. Vložíme je do nádoby s marinádou, kterou vmasírujeme do řízků. Nádobu uzavřeme a dáme uležet do lednice alespoň na 2 hodiny (nejlépe do druhého dne).

Poté řízky vyjmeme z marinády, lehce osolíme a obalíme ve strouhance.

Smažíme pozvolna v rozehřátém oleji 10 minut z každé strany. Po osmažení je dáme na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.

Na přílohu se hodí různě upravené brambory, bramborový salát nebo pouze čerstvý chleba.

Krůtí řízky můžeme nahradit kuřecími. Pokud nemáme čerstvé pomeranče, můžeme použít 100% kupovanou šťávu.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno