Ingredience: | |
krůtí stehenní řízky (1ks cca 200g) | 4 ks |
česnek | 2 stroužky |
med | 2 lžíce |
sušený zázvor | 3/4 lžičky |
citronový pepř | 1/2 lžičky |
pomeranče (šťáva) | 2 ks |
sůl | dle chuti |
strouhanka | na obalení |
sádlo | na smažení |
Není nad pořádný kus masa. A když je masíčko pěkně přes noc naložené v chutné marinádě, pak se na jazyku jen rozplývá.
V uzavíratelné nádobě důkladně prošleháme pomerančovou šťávu společně s medem, zázvorem, pepřem a prolisovaným česnekem.
Řízky očistíme a propícháme tenderizérem. Vložíme je do nádoby s marinádou, kterou vmasírujeme do řízků. Nádobu uzavřeme a dáme uležet do lednice alespoň na 2 hodiny (nejlépe do druhého dne).
Poté řízky vyjmeme z marinády, lehce osolíme a obalíme ve strouhance.
Smažíme pozvolna v rozehřátém oleji 10 minut z každé strany. Po osmažení je dáme na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.
Na přílohu se hodí různě upravené brambory, bramborový salát nebo pouze čerstvý chleba.
Krůtí řízky můžeme nahradit kuřecími. Pokud nemáme čerstvé pomeranče, můžeme použít 100% kupovanou šťávu.
Podrobné info: