krůtí prso | 150 g |
brambory | 250 g |
mléko | 150 ml |
jahodový džem nebo brusinky | 1 lžíce |
schwarzwaldská šunka | 2 plátky |
sýr čedar | 15 g |
šalotka | 1 ks |
červené víno | na podlití |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
Ingredience: |
Bílkovinová bomba, kterou ocení každý aktivní sportovec a určitě i ti, kteří si prostě jen rádi pochutnají na dobrém jídle.
Do mírně osolené vody dáme vařit oloupané a nakrájené brambory. Krůtí plátek naklepeme, osolíme a opepříme. Na vrch položíme jeden plátek schwarzwaldské šunky, sýr a vytvoříme rolku, kterou zprudka opečeme na rozpálené pánvi. Poté, co maso chytne zlatavou barvu, dáme stranou a orestujeme najemno nakrájenou šalotku a druhý plátek schwarzwaldské šunky. Přidáme lžíci džemu, necháme zkaramelizovat a podlijeme červeným vínem. Maso vrátíme zpět do pánve a necháme ho dopéct ve vinné redukci. Z uvařených brambor a ohřátého mléka připravíme bramborovou kaši a můžeme podávat.
Energické hodnoty:
Sacharidy 50 g
Bílkoviny 50 g
Tuky 15 g
Energie 500 kcal
Tipy: Schwarzwaldské šunky se rozhodně nebojte. 2 plátky obsahují pouze 5 g tuků, které vám určitě neublíží a jídlu dodají vynikající chuť. Pokud vám nebude držet rolka pohromadě, stačí si vypomoct kuchyňskou nití, která vám potřebný tvar zajistí.
Podrobné info: